Veckans pepp på vägen

Litar du på dig själv? I dagens brus med allas ”perfekta liv” och alla valmöjligheter är det lätt att tappa bort sig själv. Då gäller det att gå in i sig själv och fundera på vad vill jag? Vad mår egentligen jag bra av och vem vill jag vara?

Tro på den person du vill vara

Jag har en bild av vem jag vill vara, vad jag vill stå för. Ibland blir det inte alltid som jag önskar, men jag väljer faktiskt. Har du tänkt på hur många val du gör varje dag? Många helt omedvetet. Det är ett val att kliva upp ur sängen, det är ett val att äta middag, det är ett val att gå till jobbet. ”Men jag måste jobba, annars kan jag inte betala mina räkningar”. Precis, du har ett syfte med att gå till jobbet, men det är fortfarande ett val. Många val gör vi nästan helt omedvetna, vi skapar rutiner. Men du har makten att ändra på dina val om det finns sådant som du inte gillar i din livsstil.

Lita på dig själv

Stäng inte in dig i en box av att du måste vara som du alltid varit. Vi har full rätt att ändra oss. Jag gillade inte avokado förut, nu älskar jag avokado. En får ändra sig. Jag gillade inte löpning förut, idag är det hatkärlek på hög nivå med mestadels kärlek, jag springer ju varje vecka. För att våga ändra oss så måste vi också lita på oss själva. Lita på att vi faktiskt kan ändra oss. Om du inte är nöjd med något i ditt liv, lita på att du har förmågan att ändra situationen. Kanske inte i en handvändning, men åtminstone på sikt. Jag visste att jag ville ha en egen träningsstudio i flera år innan jag öppnade min. Jag visste att varje steg jag tog skulle ta mig lite närmare mitt mål. Ibland kändes det svårt, tungt och som att jag stod och stampade. Men jag vågade lite på mig själv och processen. När en får en skada som hindrar en i träningen, våga lita på att du har förmågan att ta dig tillbaka. Kanske kan du inte göra det på egen hand, men dina handlingar och att du tar hjälp kommer ta dig tillbaka. Istället för att skylla på att en är en lat person eller en person som älskar sötsaker alldeles för mycket så ändra dina handlingar om det är något som känns som ett hinder för dig. Vi är bra på att hitta ursäkter, jag får höra massor (så fort jag nämner att jag är personlig tränare får jag höra hur mycket eller lite personer tränar eller om bedrifter för 20-30 år sen som en vill rättfärdiga sitt idag icke tränande för) dessa ursäkter är inte för att jag frågor, detta är för att dessa personer någonstans känner att dom bör eller skulle vilja träna mer, men byggt upp stora hinder. Men dom har alla möjligheter att ändra sina handlingar, det gäller bara att våga.

Vill du ha mer pepp till att våga – läs detta

Vill du ha mer pepp till att lita på att varje steg räknas – läs detta

Vill du ha mer pepp till att ändra dina tankar – läs detta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.