Uthållighet och att följa en plan

En ny vecka är igång. En rolig vecka för min del. Jag kommer imorgon att åka iväg på något roligt. Men tänkte berätta mer om det imorgon! Det roliga är att jag har en hel del roligt fram till imorgon att göra också.

Måndagar en bra start på veckan

Måndagar har en tendens att fyllas till brädden för mig. Hade tänkt hinna med att säga hej till er. Men tiden bara sprang förbi. Gårdagen innehöll lite planering, en del masserande och även personlig träning. Kom hem fylld med endorfiner och somnade fint på kvällen. Vaknade faktiskt av mig själv vid klockan sju denna morgon. Vilken lyx att vakna utvilad klockan sju! Det jag tänkte ge er igår får ni idag. Lite pepp inför veckan. Många som är tillbaka i vardagen efter en ledighet och kanske behöver en extra liten kick.

Uthållighet och en tydlig plan lönar sig

Igår fick jag en sådan där skön bekräftelse på att uthållighet och en tydlig plan verkligen lönar sig. Jag körde ett pass med en av mina PT-klienter som tränat med mig sedan i höstas. Hennes mål är att köra Marcialonga den 29:e Januari. Fokus har varit att stärka upp och förbereda inför skidåkningen. Men även att rehabilitera och stärka upp samt öka rörligheten i en axel. Jag har modifierat och anpassat. Vi har testat övningar för att få ett bra upplägg som inte ska belasta axeln negativt, men ändå ge möjlighet att bygga upp för stakning.

Avstämning igår, då loppet närmar sig och det var så kul att höra att skidåkningen fungerar bra. Hon har ett jobb som har påverkat axeln negativt. Så hon har tagit ett beslut att köra den ”kortare” sträckan på 45 km istället för långloppet på 70 km för att inte riskera att stressa på för mycket. För axeln har blivit mycket bättre, men inte 100 % ännu. Och nu när snön smält bort (igen) och inte ger möjlighet till allt för mycket träning inför loppet så känns det dumt att chansa att bli sämre igen. Klokt och ändå så kul att hon kan åka, för vi har jobbat lite mot klockan och både hög arbetsbelastning och en rejäl förkylning har varit delar i uppladdning. Dock genom att ha tålamod och en tydlig plan för hur träningen ska läggas upp har resultaten också kommit. Även fast jag pressade och utmanade henne så orkade hon hålla en bra position och bålstyrka under gårdagens pass och det är så kul att se att träningen ger resultat.

Tro till sin plan lönar sig

Genom att vi haft tro till vår plan, till upplägget och jobbat på stadigt och uppbyggande så har resultaten och framstegen kommit. Det är så lätt att förivra sig när en sätter ett mål och vilja köra igång med allt. Det är även lätt att tappa tron och bli stressad om det händer oförutsedda händelser så som förkylningar som får en att ligga nerbäddad. Då är det viktigt att komma ihåg att inte stressa upp sig, att hålla sig till planen och ha tilltro till att all jobb innan förkylningen kommer att ge en snabbare återhämtning och att tålamodet kommer ta en tillbaka och förbi tidigare stadier. Bara för att en möter hinder, ge inte upp. Ha tilltro till din plan och kanske måste du modifiera ditt mål, men det är inte hela världen. Se till att njuta på resan mot målet också och inte bara stressa dig fram. Ha tilltro och njut.

2 reaktioner på ”Uthållighet och att följa en plan

  1. Kloka ord Erika! Älskar meningarna på bilden!!! :D :D

    Det roliga är att jag alltid haft den filosofin till mina kunder, men lite missat den till mig själv. Jag vill gärna hoppa över steg och gå vidare med moment alldeles för tidigt. Med följden att jag tröttnar eller känner mig misslyckad när jag inte klarar av något eller får ont. Nu är jag på bättre tankegångar och tycker det är fantastiskt kul med träningen genom att jag tar det lugnt och med tålamod periodiserar till mig själv! :D

    Trevlig vecka!

    /Anna

    1. Vad kul, jag älskar också dom orden, det är så självklart ändå är vi så hårda mot oss själva. Känner igen mig, tror vi är många som får jobba med sitt tålamod. Vad kul att höra, lycka till och tack detsamma Anna! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.