Så här får du träningshösten du drömmer om

Hösten är på ingång, det är mörkare kvällar, många av oss börjar vara tillbaka på jobbet och skolorna börjar. Hösten är för många en omstart. Efter en semester med kanske mer tid för reflektion så är det många som kommer tillbaka till vardagen med extra energi och en tanke med att göra något annorlunda. I många fall är det mer träning, hälsosammare rutiner, mer sömn eller något annat för vårt välbefinnande. För sanningen är den att många lever ett liv som inte är i fas eller balans kring hälsan, så ofta är det omstart kring detta som gäller.

Vad vill du fokusera på under hösten?

För att inte risker att nu köra på och ha en fantastisk September och sen krascha i förkylningar eller utmattning i Oktober så tänkte jag ge några tips för hur du skapar förutsättningar för att få den där träningshösten eller hälsosamma hösten som du drömmer om.

Först ut är att bestämma sig för ett område att fokusera på. Är det regelbunden träning som är din prio? Eller bättre sömnrutiner eller bättre balanserad kost?

Välj ett huvudfokus detta är viktigt!

Varje steg du tar är mot det du vill förändra

Så nu när du har ditt huvudfokus så kommer alla andra beslut som du tar vara lite lättare att motivera. Exempelvis är det regelbunden träning som är ditt fokus. Då behöver du se över var kan du få in träningen i din vardag? Hur många träningspass är realistiska? Du kanske inser att enda chansen för att det ska gå ihop i ditt schema är att få in träningen på morgonen. Då behöver du kanske titta på dina sovrutiner, kanske behöver du komma i säng en timme tidigare för att orka upp? Eller är det direkt efter jobbet som är enda chansen, då kanske du behöver börja förbereda ett mellanmål som du kan ta på eftermiddagen för att ha energi och ork att ta dig till träningen direkt efter jobbet.

Om det är en balanserad kost som är ditt mål med hösten så behöver du se över vad hindrar dig idag? Kanske behöver du börja veckohandla och ha veckans ALLA måltider planerade redan på helgen? Kanske behöver du lägga 1-2 timmar på söndagen för att förbereda för att kunna hålla dig till din plan. Eller behöver du komma i säng tidigare för att orka upp på morgonen och äta frukost och förbereda vad som ska med till jobbet i matväg? Vad och var på dagen är dina utmaningar? Jobba utifrån det.

Många handlingar går hand i hand

Ofta går våra hälsosamma mål lite hand i hand med något annat. Som ni märker när en börjar rannsaka och se vad är det som egentligen är mina utmaningar och ursäkter? Vilka möjligheter har jag och hur kan jag jobba utifrån dessa? Genom att ha detta tänk när en tar sina beslut och börjar skapa nya vanor mot ett mål är chanserna att det blir en långsiktig förändring högre. Detta eftersom en tänkt igenom noga innan och även alltid har ett tydligt varför när en ska motivera sina handlingar.

Inte allt på en gång

Börja med små steg mot att förändra. Allt på en gång är lätt överväldigande och kräver så otroligt mycket av oss framförallt mentalt att det i princip är dömt att misslyckas.

Vänta inte till måndag eller nästa månad

När du väl bestämt dig är det dock viktigt att du inte väntar till måndag eller nästa vecka. Du kan leva det hälsosamma liv som du drömmer om idag. Det är dina ursäkter som hindrar dig. Steg för steg och att jobba utifrån sina egna förutsättningar är det viktiga. Rannsaka sig själv och vara ärlig inför sina egna ursäkter. Samtidigt som vi ska vara realistiska. Det kan låta som att det säger emot varandra, men det viktiga att komma ihåg är att vi människor är duktiga på att hitta på ursäkter som inte är på riktigt. Eller så börjar vi tänka orealistiskt och då finns det ju otroligt många rimliga ursäkter, men då är det ju för att målet inte är realistiskt.

Så nu skriver du ner ditt fokus för hösten

Skriv ner ditt fokus för hösten, japp skriv ner det. I mobilen, på papper eller datorn spelar ingen roll. Och sen börjar du nu direkt. Kanske läser du detta på kvällen och inser att det är dags att sova nu omedelbums för det är i hand med vad du egentligen vill. Eller så kanske du skriver en matlista med vad som ska inhandlas för en bättre balanserad kosthållning. Eller så bokar du in ett träningspass eller kanske en promenad redan i eftermiddag om du läser det på dagen. Japp bara att börja skapa det livet du vill leva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.