Ett trappträningspass i Sörbybacken

Här om veckan blev det trappträning på friidrottsträningen. Vi är nu inne i uppbyggnadssäsong så lite mer styrka, bygga upp en grundkondition och mindre teknik/specifikt mot grenar just nu.

Passet blev i Sörbybackens trappa. En trappa med 182 trappsteg som jag inte hade hunnit testa innan. Hört en hel del kunder som varit där och tränat så det var kul att få uppleva trappan. Nu har vi flyttat till inte alls långt ifrån den heller så kan nog bli lite trappträning framöver.

Ett upplägg en kan testa

Jag tänkte tipsa om upplägget vi körde. Har en inte en sådan här lång och ståtlig trapp i sin närhet kan en ju anpassa och förhoppningsvis få lite inspiration till hur ett pass kan läggas upp.

Uppvärmning: ca 10 minuter jogging, vi sprang från GIH/Universitet till backen.

  • Gå upp för trappan, jogga ner för backen via slingan på sidan.
  • Gå varannan avsatts spring varannan. Jogga ner för backen. Upprepa
  • Spring uppför hela trappen eller så långt du orkar. Hitta kontroll på andningen innan du joggar ner. upprepa två gånger.
  • Spring varannan och gå varannan avsatts. Jogga ner för backen.
  • Jogga ner vi sprang tillbaka till GIH (tog ca 15 minuter för jag var så trött i benen plus att vi skulle ta en ”kortare väg som blev rakt över gräsfält som var riktigt blött och tungsprunget)

Det var ett skönt pass som fick utmana både kropp och knopp. Det är tungt att fortsätta springa när möjlksyran börjar komma i benen. Dock upplevde jag det tyngre att gå än springa. Det är jobbigare för musklerna att gå och jobbigare för flåset att springa. Så ganska kul att variera och utmana båda delarna.

Efter sista spurten upp var jag härligt röd om kinderna och kämpade med att hitta luft. Riktigt skön känsla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.