En variant av chocolate chip cookies

Jag är inne i riktigt bakhumör. Det har bakats bröd, kakor och mer kakor denna vecka. Hela trapphuset doftar av nybakat och jag älskar det. Som student bakade jag jämt, men då var jag också hemma mycket mer, nu är jag knappt hemma. Alltid på studion, tränar och är ofta iväg även på helgerna så dom få timmar jag är hemma är laga mat, sova, städa, tvätta men så ibland får jag för mig att även baka.

Idag förvånade jag mig själv, jag höftade ihop några chocolate chip cookies som resulterade i riktiga godbitar. Tänkte försöka återge receptet här så ni kan testa själva, observera dock att måtten är ungefärliga då jag blandade väldigt mycket med ögat och smaklökarna (en måste ju provsmaka smeten). Snabbt gick det också.

Visst ser dom riktigt goda ut?

Recept på Erikas chocolate chip cookies

Sätt ugnen på 180 grader

Ingredienser:

ca 2,5 dl mandelmjöl

3 rågade matskedar kokosmjöl

½ tesked bakpulver

1 msk kokossocker

kanel efter smak (jag kanske hade ½ msk?)

2 rågade msk kokosolja

2-3 msk honung

2-3 msk mandelmjölk

1 ägg

2-3 msk  Cacao Nibs

Gör så här:

Blanda dom torra ingredienserna i en bunke. Smält koksoljan så att den blir flytande och tillsätt honungen. Rör i kokos/honungsblandning i dom torra ingredienserna. Tillsätt mandelmjölk och så att du får en lagom kladdig smet. Knäck ett ägg i smeten, blanda. Om smeten är för kletig blanda i lite mer mjöl. Smaka av smeten, den ska vara lite sötare än vad du vill ha kakorna. Häll i cacao nibsen och rör om.

Rulla små bollar (det blev ca 9-10 stycken för mig) lägg på bakplåtspapper och platta ut. In i ugnen ca 10-12 minuter (ta ut när dom har en gyllenbrun fin färg.) Låt svalna. Servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.