Sommarslush

Nu kommer jag bjuda på något som jag nog aldrig tidigare gjort, jag ska nämligen dela med mig av ett recept med alkohol i. Jag dricker ytterst sällan alkohol och det beror främst på att jag inte tycker om smaken av alkohol och därför hellre dricker något som jag tycker om och jag ser inga fördelar med att ”lära mig tycka om alkohol” eftersom jag är medveten om alla skadliga effekter. Hur som så händer det ju att jag dricker och då är det helst i form av goda drinkar där jag kan dölja alkoholsmaken. Den här drinken passar perfekt nu i sommar eller varför inte på midsommar? Den är svalkande, god och läskande. Den behöver göras i ordning dagen innan då det ska frysa till.
Du behöver:
2 dl strösocker
2 dl koncentrerad jucie (jag föredrar mango eller anans jucie)
4,5 dl starkt blandat fruktte (koka upp och låt sedan kallna)
70 cl vodka
Sockerdricka, fruktsoda eller liknande vid serveringen.
Blanda ihop alla ingredienser i en bunke med lock. Ställ in i frysen och låt stå under natten. Eftersom det är hög alkoholhalt kommer det inte att frysa helt utan vara som en slush. Vid servering sleva upp slush i 1/3 eller 2/3 av glaset (beror på glaset storlek, litet glas brukar jag fylla upp till 2/3) och fyll på med sockerdricka eller liknande.

Alltid uppskattad, jag brukar bjuda på denna vid sommarfester, exempelvis vid min examensfest, midsommar och nu senast vid firandet av min födelsedag.

1 reaktion på ”Sommarslush

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.