Snöstorm

Vi fick köra tillbaka redan inatt till Columbus, så det blev en riktigt kort helg i Chicago. Anledningen en snöstorm som kom mot Chicago och det ska snöa och blåsa ända fram till onsdag. Eftersom jag flyger hem på fredag var det kanske inte det optimala att bli insnöade i Chicago. Sallie ringde från Minnesota där stormen drog in igår och där har det kommit en halvmeter snö och man beräknade att det skulle komma ungefär lika mycket till! Vi hann precis lämna Chicago innan stormen kom, när vi körde ut från Chicago snöade och blåste det och stormlamporna lyste (lampor som finns längs vägen precis när man kör in i Chicago och lyser rött om man kör in i en storm). Tråkigt att vi inte kunde vara kvar en dag till eftersom vår plan för idag var att besöka det svenska kvarteret andersonville och lite andra små utflykter. Jag är i alla fall glad att jag har hunnit se lite av Chicago. 

Julgranen på julmarknaden

I fredags när vi kom dit så gick vi på julmarknad, sen gick vi och tittade på en stor julgran inne på Macys, det största Macys som jag varit inne på 8 stora våningar! På våning sju/åtta fanns en 10 meter hög julgran pyntad med 10,000 ljus. Sen gick vi till Millenium park och lyssnade på julsånger innan det blev dags för middag. Vi åt chicagopizza, den bästa pizzan jag ätit i USA. Saknar svensk pizza det är den bästa pizzan, men chicagopizza ligger inte långt efter.

Julmarknad nästan ”gammla stan i stockholm julmarknads känsla”

Macys julgran, resturang runt om julgranen, väldigt lång kö till resturangen.

Chicago

Milleniumpark, häftig skulptur som speglar alla byggnaderna :)

Chicago pizza! Stor och tjocka kanter :) En slice och man är mätt!

Igår åkte vi pendeltåg eftersom Elias älskar tåg och vårat hotell låg precis vid tunnelbanan så vi hörde tågen hela natten. Vi trodde att vi skulle åka tunnelbana, men när tåget åkte iväg märkte vi att vi var på pendeltåg. Vi klev av efter några hållplatser och skulle åka tillbaka, problemet? Det gick bara ett tåg i timmen! Så där stod vi på en pendelbanestation i en timme :P När vi kom tillbaka lunchade Johanna och Nils med en kompis, Elias lekte med Frida och Todd och jag gick på shoppingrunda i regnet. Prövade en jäkla massa byxor och kjolar, men ingen kändes rätt så det blev underkläder och en plånbok för alldeles för mycket pengar som jag inte bestämt mig för om jag ska behålla eller inte. Sen gick jag till Frida och Todds lägenhet, vi åt middag, såg att stormen var på väg och bestämde oss för att åka till hotellet och packa. Klockan fem imorse klev vi in genom dörren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.