Förkylningstider igen

Det är verkligen omöjligt att hålla sig frisk när barnen blir förkylda. Vaknade imorse med värk i huvudet, halsen och bihålerna, toppen kul. Nu är vi alla förkylda så Johanna hyrde en julfilm, Polar expressen, till det åt vi pizza och hade myskväll framför tv:n allihopa, väldigt skönt då vi alla är rätt trötta av förkylningen. Dagen har annars inte bjudit på så mycket, Nils sover mestadels av dagarna nu när han är förkyld och jag har slappat med julkalendern rullandes och sovit lite jag med.


I chicago kunde man gå förbi en tv:studio och se när dom sänder live, det här var precis innan sändning, vågade inte ta fler bilder för några andra råkade reta upp kvinnan så hon såg ut att kunna mörda med blicken, men lyckades få en hyffsad bild i alla fall.

Vi var på en kort promenad tidigare idag, dom har plogat och saltat cykelvägen som går här utanför. Det är blankis, det var inte lätt att gå alls. Först är det plogat dåligt, sen har man saltat på det och då har den snö som var kvar smält, sen har det fortsatt att vara minus och allt vatten som blev från den smälta snön har frysit till is. Halt! Jag tror inte att dom tänkte till innan dom gjorde det där. Fast trotts att det är riktig vinter här så verkar det inte vara så strukturerat kring snö och halka. Det är förbjudet med dubbdäck. Vinterdäck är inget måste. Dom flesta har året runt däck, vissa har vinterdäck på två däck (styr däcken) andra har sommardäck året runt. ”Små” gator, till exempel som den vi bor på har man inte ens plogat, dom enda gator som jag sett är plogade verkar vara ”huvudgatorna”. Trottoarer har jag inte sett en enda som är plogad om inte ägarn till huset längs trottaren varit ute och skottat bort snön utanför sitt hus, men längs high street där det är butiker var det igår helt oplogat längs trottoaren. Amerikanare säger jag bara ;)

1 reaktion på ”Förkylningstider igen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.