Veckans peppande ord på vägen

Förra året körde jag en rad av veckans peppande ord på vägen. Det var väldigt uppskattat så jag tänker att vi kör igen. Denna vecka vill jag påminna om långsiktigheten, framförallt om att varje litet steg räknas.

Ett litet steg är bättre än inget steg

Jag vet att det är frustrerande att inte få resultat direkt, något mätbart att kunna relatera till. Men träning och bra kostvanor är något som ger resultat på tid. Och varje litet steg mot en hälsosammare vardag är ett steg i rätt riktning. Vet du inte var du ska börja? Lägg till en liten detalj i din vardag som du skapar som en vana. När den vanan satt sig lägg till en till ny vana. Plötsligt har du två nya hälsosamma vanor och det kommer ge resultat. Våga lita på processen och våga lita på att du kan det här. Säg stopp till självsabotören och lita på att dina små steg kommer ge stora resultat.

Lite varje dag bättre än inget varje dag

Det är en självklarhet, men ändå så viktigt att påminna sig om. Att göra något litet varje dag är bättre än att inte göra något alls. Så sluta vara så hård mot dig själv och så påminner vi oss om att allt är bättre än inget. Ibland kommer livet emellan och ens planer ruineras, men hitta lösningar, kanske kan du inte ta din joggingtur på kvällen, men kanske kan du köra några övningar i 10 minuter hemma på gården? Flera dagar på resande fot med snabbmat? Kanske kan du välja ett hälsosammare alternativ än det värsta på menyn? Jag vet det är jobbigt att bryta vanor, men det är väldigt kul när nya hälsosamma vanor etablerar sig. Ha en härlig start på veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.