Livets vändningar

Känslan är att hela träningssverige sörjer. Idag och flera dagar tidigare har jag fällt inte bara en tår utan flera. För en person jag aldrig träffat. Terese Alvén en träningsprofil med blogg och instagram som jag följt i flera år. Hon har lämnat avtryck hos så många av oss och jag vet att jag inte är ensam om att bli berörd trots att jag aldrig träffat henne.

Många är vi som försöker hitta en förklaring till varför det berör. Men kanske är det bara så enkelt som att vi blir påminda om hur otroligt skört och oförutsägbart livet är. För vi som följt Terese vet ju att i vintras såg denna sommar ut att bli den sommar som hennes familj skulle bli en familj på fem och nu är det tre som ska leva kvar utan sin mamma och fru. Livets vändningar. Så brutalt ibland och jag blir så ledsen, framförallt ledsen för dom närmast Terese som inte får ha henne kvar runt sig. Men även ledsen för att jag inte kommer få hennes peppande instagramstorys eller härliga inlägg i mitt flöde. Ledsen över att livet kan vara så brutalt orättvist.

Ta tillvara på varje dag

Jag och Terese delar födelsedag och när hon la upp att det troligtvis var hennes sista förra veckan blev jag förkrossad även om jag mellan raderna redan förstått att det gick åt helt fel håll (men hoppet är ju det sista som överger en). Det slog mig hårt i magen att det inte är en självklarhet att få hur många födelsedagar som helst, allt kan hända. Precis som alltid när en blir påmind, (har ju tyvärr blivit påmind alldeles för många gånger om livets skörhet) så tänker jag på hur viktigt det är att inte bara tänka framåt utan även leva och njuta i nuet.

Det är bra att få påminnelser ibland även om jag önskar att det inte var på detta sätt påminnelsen kom. Terese som person har påverkat många och hennes öde ännu fler, i hennes anda finns det en insamling för cancerfonden ”Spring för Terese”. Jag har sprungit för Terese och med henne i tankarna. Det kommer jag fortsätta göra och jag kommer fortsätta sprida inspiration till rörelseglädje som även var det Terese brann för. Och jag ska fortsätta leva mitt liv utefter mina önskemål och drömmar, inte efter vad någon annan tycker är viktigt. Leva det liv jag vill ha nu, inte sen.

Lev nu, lev fullt ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.