Krämig pasta med kyckling och spenat

Det var ett tag sedan jag delade med mig av ett recept. Så det känns som hög tid för att dela med mig av något smarrigt och gott. Jag är just nu inne i det här med att använda crème fraiche i min matlagning. Något jag nästan inte alls gjort tidigare. Så detta recept kräver crème fraiche bland annat. Det är ett enkelt recept som inte tar många minuter i köket heller. En krämig pasta med spenat och kyckling bjuder jag på idag. Älskar när en kan blanda i lite grönt i maten också, det ger ett fräscht intryck.

En krämig och god middag som mättar

Ingredienser:

8-10 portioner (vi gjorde matlådor och jag hittade på och blandade hejvilt som vanligt, så har inga andra mått att gå på)

65 g babyspenat (en liten påse)

500 gram penne pasta

2 kg kyckling (vi hade fryst kyckling, som vi tinat, så det brukar alltid tappa lite vattenvikt)

Smör/rapsolja att steka kycklingen i

6 dl crème fraiche

Peppar

Salt

Cayennepeppar

Paprikapulver

Så här gör du:

Koka upp pastan efter förpackningens beskrivning. Strimla kycklingen och bryn i olja/smör. Krydda efter behag och häll över crème fraichen. Låt puttra på svag värme i 5 minuter. Blanda pastan och spenaten i en djup kastrull och häll därefter i kycklingröran och blanda. Servera!

Hur gott ser det inte ut, färgkombon är underbar.

 

En enkel och god måltid. Pastarätter är något som jag inte brukar slänga ihop så ofta, men det är jädrans gott alltså. Plus att det går undan. Jag använder vanlig crème fraiche eftersom helprodukter mättar mer så minskar det risken att en överäter. Det ger en mättnadskänslor tidigare helt enkelt.

13 reaktioner på ”Krämig pasta med kyckling och spenat

    1. Förstår inte hur jag kunnat missa detta med krämig pasta! Varsågod, det var lätt och gick snabbt också så extra plus! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.