En riktig skitig dag på jobbet

Välkommen 2020, jag stötte helt klart på årets största utmaning igår (som gärna för mig kan få behålla första platsen ett tag). Samtidigt får det mig att tänka att det ibland finns någon högre makt som tittar efter mig, för det hade kunnat gå riktigt mycket sämre än vad det gjorde igår. Det hela blev ändå inte så farligt som det hade kunnat bli.

Strax efter min lunch så hade jag en lucka i schemat och jag hade planerat för att ta en promenad upp på stan och göra några inköp. Det lovades sol och jag tänkte att det blir perfekt, får jag lite dagsljus. Men sen hade jag ingen lust, kände att det skulle bli lite stressigt då jag kommit på att jag måste tvätta och hade igång tvätten. Vet inte riktigt varför egentligen jag inte gick iväg för var så taggad och så stressigt hade det inte blivit. Men när jag sitter och beställer det jag tänkt handla uppe på stan så känner jag att det börjar dofta avlopp. Börjar fundera på om det är mina sopor eller var kommer den här doften ifrån. Börjar eftersöka doftkällan.

Behöver inte ta mig så långt, för när jag öppnar dörren till studion ser jag att det kommer vatten rinnande längs med korridoren. Inser ju att det är avloppsvatten utifrån doften som sprider sig och springer till min telefon. Ringer hyresvärden smått i panik för det är inte så att det bara kommer lite vatten, utan det rinner på ganska bra. Får tag på hyresvärden och passande nog är fastighetsskötaren precis där så hon skickar iväg honom direkt. Tar kanske 5 minuter innan dom kommer och när jag öppnar dörren när jag hör dom i trapphuset så börjar det rinna in vatten hos mig. Hela korridoren är fylld och nu går det inte att kliva ut från mig utan att trampa i vattnet. Jag pekar var jag tror vattnet kommer ifrån för nu är det inte lika tydligt som när jag upptäckte det hela. Stänger sedan min dörr, springer efter något att stoppa flödet av avloppsvatten som kommer rinnande. Bygger upp en barriär av handdukar. Sen inser jag att jag måste ringa alla eftermiddagens kunder och boka om. Den inte så mysiga odören ville jag absolut inte skulle få sätta sig så tände alla doftljus jag hade och fyllde på med eteriska olja i min ljuskälla, tog den starkaste doften jag har. Sen behöver jag fylla på med ännu mer handdukar och innan jag satte mig och jobbade lite administrativt. Var ju instängd så min tvätt blev ändå inte torr och några kunder kunde jag inte ta emot och hem kunde jag ju inte gå, dels ville jag inte trampa i vattnet och inte ville jag lämna stället innan jag hade koll på läget och kunnat städa.

Efter några timmar var i alla fall vattnet stoppat, det som runnit ut dammsögs upp med någon vatten dammsugare och jag kunde plocka bort min barriär av handdukar och börja skura. Det kom och gick folk och luftfuktare startades. Jag städade och sen cyklade jag och tränade.

Idag blev det storstädning igen, började med att städa fick mani framförallt då doften fortfarande fanns kvar. Jag hade tur att förmiddagens PT-kunder körde utomhus. Inne i min studio doftade det ganska snabbt bra men utanför mindre bra. Men strax efter lunch började det dofta klorin inne hos mig så då var det sanering igång på riktigt utanför. Så nu är ordningen återställd. Hoppas jag.

Det var ett avloppsrör som gått sönder/av på grund av ett stopp som skapat för högt tryck, därav att det forsade vatten. Tänker på hur mycket vatten som hann komma på 5 minuter och tänk om jag varit upp på stan en timme? Då hade jag kommit tillbaka till en pool av avloppsvatten inne hos mig. Eller om det gått sönder sent en kväll, då hade ju ingen upptäckt något på flera timmar. Det hade verkligen kunnat bli såå mycket värre än vad det blev för min del. Var uppe i varv igår. Gjorde upp min plan för hur jag skulle hinna med städningen, vilka lösningar jag kunde göra och ja ni vet krisplaner skapades utifrån alla scenarion som skulle kunna tänkas hända. Hjärnan gick på högvarv och även när jag kom hem så somnade sent. Idag har det fortsatt, allt har gått väldigt bra, men jag är fortfarande lite på spänn känner jag.

Så en skitig dag på jobbet som min syster sa. Härlig start på året. Men en erfarenhet rikare och ja skit happens.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.