Allt för Hälsan – mässan 2018

Igår åkte jag och Marina till Stockholmsmässan och tog en tur inne på Allt för Hälsan mässan. Vi har laddat för det ganska länge, så det var kul att det blev av. Förra året var jag lite besviken på mässan, jag tyckte att det mesta bara var yoga. I år upplevde jag det som lite mer blandat. Även om det fortfarande är mycket yoga, men yoga är ju väldigt brett och populärt just nu.

Bredden i Hälsa

Bara vad är hälsa är ju en otroligt stor och bred fråga, så jag förstår att det också gör att det blir ett brett spektra att försöka täcka. Jag har min syn på hälsa och någon annan har en annan syn. Denna gång så kom jag ifrån mässan med massor av inspiration och en del inköpta gottigheter. Det fanns en massa böcker som jag vill läsa, jag köpte med mig en. Omstart av Olof Röhlander. Jag blir alltid peppad av hans böcker och brukar få med mig små smarta knep att använda i vardagen. Jag har även en lista med böcker som jag antingen ska köpa eller se till att läsa eller lyssna på framöver. Vi lyssnade till lite föredrag om hormoner och hälsa, tarmbakterier och hälsa. Vi lyssnade även till lite om örter och Agneta Sjödin som pratade om sin senaste roman, Drömdagboken. Det var alla intressanta och fick mitt huvud att börja spinna iväg på det här vill jag veta mer av. Vi provsmakade även choklad, raw-bars, små shottar av lite allt möjligt hälsosamt och strosade runt bland montrar och folk i flera timmar.

Agneta pratade om vikten av att lyfta sig själv som en motvikt av att vi är så otroligt duktiga på att trycka ner oss själva.

Piffa upp mina smoothies

Jag köpte en hel del ingredienser för att piffa upp mina smoothies. Jag älskar ju smoothies som ni vet och dricker i snitt en om dagen ibland fler, eller ganska ofta blir det två om dagen. Så nu köpte jag på mig Maca pulver och green gras för att piffa upp mina smoothies. Sen så köpte jag även cacao pulver, gurkmeja, raw-bars och några Näringsmedicinska tidskrifter. Så peppad på att läsa in mig mer på hur det vi äter påverkar vår kropp och knopp. Det var nog lite temat i år, att det vi äter påverkar vår kropp mer än vad vi tror. Hormonbalanser rubbas, bakteriefloror som sätts i obalans och det påverkar ju hur kroppen mår och i slutskedet hur vi även mår i knoppen. Ser så fram emot att fylla på kunskapsbanken lite.

Mina inköp från mässan ett litet bord av inspiration och gottigheter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.