Idag bakade jag smarriga kokosmuffins på morgonen, tog en morgonpromenad till Ica och tillbaka för att handla några ingredienser. Muffinsarna fick godkänt av Amanda också så då är vi iaf två som gillade dem, vi hade en liten fikapaus i pluggandet under dagen. Det har gått bra med räknandet som var den del som behövdes fixas till inför inlämningen av affärsplanen. Nu ska vi låta arbetet vila lite innan det ska läsas igenom en sista gång och sen lämnas in. Skönt! När den här kursen är klar har jag läst halva min utbildning, halvägs redan!
Här är receptet på kokosmuffinsarna, det är LCHF style på dem. Om ni inte gillar kokos kan jag inte rekomendera dessa, men annars är dem riktigt smarriga hade nästan kunnat slänga i mig allihop på en gång ;)
3 ägg
1 dl Ica Stevia strö eller liknande
1,5 dl kokosmjöl
1 dl kokosflingor
100 gr smör
1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Hallon
Vispa äggen med sötningen pösigt.
Blanda de torra ingredienserna.
Smält smöret och blanda i mjölken.
Fördela vätskan i äggsmeten och häll sist i mjölblandningen.
Fördela smeten i 12 muffinsformar, tryck ner ett hallon i varje (kan rekomendera att ta fler om man vill, kände att det inte hade skadat, men vågade inte om det skulle blivit för vattnigt). Gädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 12 minuter.