Kesopizza

Igår blev jag jätte sugen på pizza, så på kvällen satte jag mig och letade recept. Hittade ett kesopizza recept som jag idag provade till lunch och det blev riktigt lyckat! Det är alltid lite läskigt att prova helt nya recept eftersom man aldrig vet om man kommer att gilla det, speciellt när jag nu var lite hungrig så ville jag verkligen att det skulle smaka gott och jag blev inte besviken! Receptet hittade jag på matohalsa.se.
 

Ingredienser till pizzabotten

– Cirka 125 gram keso (låt den rinna av)
– 1,5 – 2,0 dl riven ost
– 3 ägg
– Salt, peppar, pizzakryddor, oregano, basilika

Så här gör du

Hårdvispa äggvitorna – ha i lite salt. Mosa keson och äggulorna tillsammans med en stavmixer eller med en sked.

Rör in den rivna osten med en slickepott. Krydda därefter med salt, vitpeppar, pizzakryddor osv efter smak. Vänd försiktigt i de vispade äggvitorna. Du kan också ha i tex finskuren skinka eller finskuren, stekt bacon i röran.

Ta fram en plåt med bakplåtspapper. Jag tog och hälde ut allt på plåten och gjorde en stor pizza som jag sen delade upp, men du kan klicka ut röran med en sked och göra ca 8-10 st bröd/bottnar, de flyter ut en del under gräddningen. Ha på lite mer pizzakrydda när du lagt ut smeten på plåten – för utseendets skull. Garnera med valfritt pizzapålägg så som skinka, ost, champinjoner, annanas, salami eller vad du nu föredrar. Grädda på ca 175°C i cirka 20 minuter eller tills de har fått en gyllenbrun färg. OBS: Jag råkade nog göra min lite för tjock så smeta ut ordentligt även om det kommer rinna ut lite, det flöt inte ut så mycket som jag trodde. Smaklig måltid!

Enligt receptet blir det typ ”polarbröd” om man inte har på någon fyllning, så det ska man kanske prova någon gång ;)

2 reaktioner på ”Kesopizza

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.