Mitt 2015 utbildning och karriär

Året lider mot sitt slut och jag tänkte att jag skulle summera ihop det här året som jag måste säga är det snabbaste året hittills, känns verkligen som att det nyss var nyår. 2015 var ett år jag gick in i med massor av förväntningar och målsättningar, trots det har året blivit väldigt annorlunda jämfört med planerat, men det har blivit bra ändå. Jag tänkte dela upp det i lite olika delar, denna handlar om årets utbildningar och jobb. 
 
Under 2015 avslutade jag min fystränarutbildning på Bosön som jag påbörjade under 2014. En lärorik resa, kanske inte så otroligt mycket nytt teoretiskt, men det skadar aldrig att upprepa och färska upp kunskapen och så fick jag en del praktiskt och så klart själva lärandet av andra och bara miljön på Bosön fick inspirationen och motivationen att flöda. Bosön är en plats jag måste besöka fler gånger i mitt liv, det lugnet, harmonin och stämningen!
Jag utbildade mig även till core-, ATC och tabatainstruktör, gick utanför min komfortzon och tvingade mig själv att träna på mina svaga punkter. Jag åkte en hel del tåg då det både var actic utbildningar och fystränarutbildning i huvustaden. Jag hade ett högt tempo och jobbade väldigt långa och dagar med otroligt rörigt schema mellan varven. 
 
Sen kom hösten som jag hade planerat och satt upp stora mål för och som inte alls blev som jag tänkt mig, men när en dörr stängs så öppnas en annan och jag är så glad att jag mitt i allt kaos hittade kraft och vilja att driva på mitt egna företag. Det var mycket som inte gick rätt till och nu i efterhand inser jag verkligen hur skönt det är att jag bytt miljö. Jag kan koppla bort jobbet när jag är hemma och är så mycket lugnare inom mig, någon som är glad över det och märkt av skillnaden är Marko. Ibland blir man blind av sin egen situation, jag var så uppe i allt och älskade alla mina jobb och uppdrag att jag inte märkte av att det inte var det bästa för mig. Först nu efteråt när jag bytt miljö har jag insett vilken skillnad det är. 
 
Jag hittade till Studio Green i September och började hyra in mig för att bedriva massage från Oktober. Jag har haft ett stabilt kundflöde redan från start vilket har varit otroligt roligt och kommit in i ett roligt gäng med brudar. Jag är målinriktad och satte höga mål från start, men krossade första månadens mål med 18 fler kunder än målsättning och Decembers målsättning krossades med 15. Det har varit mycket friskvårskuponger och friskvårdspengar som velats utnyttjas innan nyår så det är ju ingen garanti att jag kommer ha så här bra statistik i Januari, men ändå en otroligt rolig start när man slår sina mål med så mycket, blir så glad och jäkligt stolt också. Massagen har mest varit en hobby sen min utbildning, men det är roligt att få utveckla min kunskap för som med det mesta praktiska så lär man sig av att utöva det och det är riktigt kul när man får höra att det hjälpt mot huvudvärk, spänningar, låsningar eller att någon som är skeptisk till massage men blivit rekommenderad kommer tillbaka. Det är den här biten med att hjälpa andra som ligger mig varmast om hjärtat. 
 
Min PT-verksamhet rullar på och jag har fått äran att hjälpa ett flertal personer med online-coachning detta år, det har varit så otroligt roligt att efterfrågan har ökat och att få hjälpa dessa personer att hitta sin balans. Det är få historier som jag delar med mig av här på bloggen då alla inte vill dela med sig av sina resor, vilket jag självklart respekterar. Det är ett jobb som sker i bakgrunden för mig och kanske inte så ofta nämner, ett jobb som fått mig att utvecklas otroligt mycket eftersom kommunikationen enbart är mejl, blir det en utmaning att förmedla och få fram sitt budskap på rätt sätt. Jag blir varm i hjärtat när jag får följa, coacha, analysera och försöka hjälpa andra som jag aldrig träffat, det är en ära. Jag ser det verkligen som en ära att få förtroendet att hjälpa andra människor mot sina mål, det är en tillit som krävs och jag blir stolt och glad när någon väljer att ta hjälp av mig. 
 
Sen har vi alla otroliga härliga PT-kunders tränings- och livstilsresor som jag har fått vara med på. Det är så otroligt roligt, spännande, givande och motiverande att få vara med på resan mot nya mål. Det är verkligen så fantastiskt roligt, det är aldrig så att jag inte vill gå och träna någon klient oavsett om det är tidig morgon eller sen kväll, för det ger alltid så otroligt mycket energi tillbaka. Så kul nu också att utforma min PT-verksamhet helt själv och testa mina egna vingar och utmaningar även om det tillfälligt inneburit att jag har färre PT-timmar så vet jag att det kommer bli grymt när jag är igång fullt ut. Bilden nedanför visar hur pepp jag blir av mitt jobb.
 
Jag har även gjort min andra säsong som fystränare i IK Sturehov, detta år även assisterande i A-truppen istället för U-truppen. Det har utvecklat mig som tränare, jag har haft mer ansvar och även gått en grundutbildning från fotbollsförbundet för att utveckla mitt fotbollstänk och specifiera min träning mot fotbollen ytterligare. Vi slutade på plats 3 i div 3 denna säsong och har hunnit med ett träningsläger i Turkiet. Jag har redan skrivit på för en tredje säsong även detta år fystränare och assisterande och planeringen är så klart igång och mycket är redan klart i teorin. Tjusningen med att vara tränare är att man aldrig är fullärd och därför blir varje säsong en lärdom och varje ny en utmaning. Fotbollen är en stor del i mitt liv och min vardag som jag alltid kommer att älska. Enda nackdelen är att jag får pussla otroligt mycket för att få ihop övriga jobbet med fotbollen, men det är det värt. 
Mycket hinner man med på ett år! Jag hoppas att ni vill hänga med här i bloggen och se vad 2016 har att bjuda på! Jag har massor av tankar och planer, men som ni vet så blir ju det mesta inte alls som man har tänkt sig, med det inte sagt att det behöver bli dåligt, det kan bli precis så häftigt och roligt som denna höst, när allt förändras och nya möjligheter skapas ;) 

2 reaktioner på ”Mitt 2015 utbildning och karriär

  1. Vilket år du verkar ha haft! Otroligt coolt med alla utbildningar, jobb osv som du har hunnit med dessa 365 dagar. Jag håller helt med om att det nyss var nyår, tiden går så galet snabbt.

    Jag vill också besöka Bosön någon gång och jag ser fram emot att få följa med på bloggen under 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.