Listan som gör att du kommer nå ditt mål

Hur många gånger har vi inte satt mål, lovat oss själva saker och sen brutit mot dessa? Om du lovar någon annan något, visst håller du det då? På samma sätt ska du behandla dig själv, det kommer inte bara stärka dig som person, det kommer även ändra synen du har på dig själv kring löften och du kommer förvandlas till en person som håller vad den lovar på alla plan. 
Jag har tidigare skrivit en hel del inlägg om hur du ska tänka när du sätter mål, bland annat har jag skrivit om SMARTA mål och även om hur du håller dina nyårslöften. Jag ber dig, läs dessa inlägg också för det ökar dina förutsättningar ytterligare till att nå ditt mål. 
 
Skriv ner dina mål – Genom att skriva ner dina mål så sätter du ord på vad det är du faktiskt vill uppnå. När du skriver det, så skriv det som om du redan har nått ditt/dina mål. Skriv det tydligt och vilket datum det är du har uppnått målet. Titta på SMART modellen för inspiration.
 
Skriv ner varför dessa mål är viktiga för dig – Genom att motivera varför varje mål är viktigt för en är det lättare att bibehålla sin motivation hela vägen och det blir mer tydligt varför du ska ta medvetna val som kommer ta dig till ditt mål.
 
Visualisera dina mål – Varje dag ska du se dig själv när du uppnått ditt mål. Koppla in så många sinnen som möjligt, hur låter det, hur luktar det, hur känns det, hur ser det ut m,m så många intryck som möjligt för att skapa det så tydligt och verkligt.
Skapa en visionboard– Genom att ha bilder på ditt mål runt om dig, kommer du påminnas av dina mål hela tiden och det ökar din medvetenhet och kommer leda till att du gör val som kommer ta dig till ditt mål varje dag. Sätt gärna upp bilder på din arbetsplats om du har möjlighet. Exempelvis i omklädningsskåpet, på anslagstavlan vid ditt skrivbord, byt ut bakgrundsbilden på datorn, var kreativ och hitta lösningar som passar dig och din livssituation. 
 
Några av målen ska inte vara realistiska – Alla mål ska inte vara realistiska, våga drömma dig iväg och gå utanför ramarna. Genom att våga tänka utanför dina realistiska ramar kommer du skapa ett kreativt tankesätt som kommer ge dig möjligheter som du inte tidigare har sett. 
 
Och kom ihåg att inte svika dig själv, har du lovat att komma i tid så kommer du i tid oavsett om det bara är för din skull eller för någon annans skull. 
 

2 reaktioner på ”Listan som gör att du kommer nå ditt mål

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.