Raw food chokladbollar

Enkla raw food chokladbollar

Jag bara måste tipsa er om de här raw food chokladbollarna. Fick smaka dessa hemma hos mina föräldrar då mamma testat ett nytt recept och jag blev riktigt överraskad över hur goda de var. Så jag tog med mig receptet hem så att när suget efter något gott faller på så kan jag baka dessa. Jag kan få ett sug efter chokladbollar ibland, men de gånger jag slängt ihop en smet så blir jag alltid besviken efteråt för att det är för sött. Dessa däremot är precis lagom söta, men inte osöta. Ja men ni vet ”nyttigt” godis kan ju vara riktigt smaklöst eller trist ibland, men dessa tänker man inte ens på att det är en nyttigare variant av, så goda!

Ingredienser:

200 gram dadlar
2 msk kokosolja alt. rapsolja
0,5 dl kakao
0,5 dl kaffe (starkt)
0,5 dl kokos (att rullas i)
1 dl havregryn
1 tsk vaniljpulver
lite salt
Mixa ihop ingredienserna och rulla till bollar som du rullar i kokos. Färdigt att avnjuta! Enkelt och gott!
Det smidiga är att du kan servera dessa rätt från frysen, de blir kalla men inte stelfrusna. Så bara att plocka fram när du vill ha och så håller de sig i frysen så du behöver inte känna någon stress över att det blev många och att du inte vill äta alla direkt.

12 reaktioner på ”Raw food chokladbollar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.