Krämigt god spenatsoppa

I söndags efter jobbet så slängde jag ihop en supergod och faktiskt min favorit soppa, nämligen en krämig spenatsoppa. Jag är alldeles för dålig på att slänga ihop soppor, denna soppa är riktigt enkel och går super snabbt att tillaga, men ändå så gör jag den alldeles för sällan. Tänkte att jag delar med mig av receptet, passar perfekt nu när det är lite ruggigt ute att mysa med en god varm soppa. Spenat har ju dessutom riktigt bra näringsvärde så det är ett extra plus!
Ingredienser 4 portioner:
400 gram hackad spenat, fryst
2 msk smör
5 dl grönsaksbuljong på tärning eller fond
3 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde
2 st äggulor + 1 dl grädde
salt vitpeppar
Om önskas även 6 st kokta skalade ägg till servering
Tillagning:
Tina spenaten i mikro och fräs sedan i smöret i kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning, låt koka i 5 minuter. Tillsätt därefter grädde. Låt soppan bli varm och ta bort grytan från värmen. Vispa ihop äggulor och 1 dl grädde, red av soppan med blandningen (får ej koka igen). Krydda med vitpeppar och eventuellt salt (är salt i buljongen också). Jag brukar köra med mixern efter för att få en fin färg på soppan (blir grönare) innan jag serverar. Så snabbt enkelt och gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.