Att hålla nyårslöftet

Många har lagt sina nyårslöften, men tyvärr är det många som kommer bryta sina löften. Endast 19% av nyårslöftena som avläggs genomförs. Därför tänkte jag ge lite tips på hur ni ska kunna upprätthålla era nyårslöften. 
 
Först och främst ha realistiska nyårslöften, är det troligt att du kommer att lyckas. Vanliga orealistiska nyårslöften är att bli extremt vältränad på obefintlig tid, gå ner flera kilon på kort tid och liknande. Tänk över vad det är du vill lyckas med och lägg upp en realistisk tidsplan för att genomföra förändringen. 
 
Lägg upp en plan för vad som behöver göras för att löftet ska upprätthållas, exempelvis om du ska sluta röka, gör upp en plan för vad ska du göra om du får abstinens, hur ska du hantera situationen, vad behöver du för hjälp för att klara av att motstå cigaretterna och om jag tar en cigarett hur ska jag hantera den situatioen då? 
 
Berätta gärna för folk runt omkring dig att du avlagt ett löfte med dig själv och be vänner och familj om stöd, forskning visar att människor som har stöd runt omkring sig lyckas i mycket större utsträckning att genomföra en förändring. Om du exempelvis vill ändra på kosten och äta mindre snabbmat och godsaker, be då vänner respektera det och stötta genom att istället för att fråga om man ska ta en pizza föreslår att man lagar middag tillsammans. 
 
Om du möts av motgångar fokusera på varför du ville göra den här förändringen och fokusera hela tiden på hur långt du har kommit inte på hur långt du har kvar! Om du oroar dig för tiden det kommer att nå ditt mål kan jag säga sluta med det!, den tiden kommer att passera oavsett om du ger upp eller om du fortsätter att kämpa så varför ge upp, förr eller senare är dagen där! 
 
Lycka till nu! Själv har jag inte avlagt något nyårslöfte i år, men jag har några olika mål sedan tidigare därav känner jag inget behov av att skaffa fler nyårslöften. 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.